NIEUWS LEDEN GALERIJ FILMS CONTACT KALENDER LINKS

GASTENBOEK

HOME
B HDC 74 GESCHIEDENIS REGIO GENT

 

 

 

 

Geschiedenis.

De Belgium Harley-Davidson Club 74 werd op 24 februari 1974 boven de doopvont gehouden na officiele publicatie in het staatsblad "Moniteur Belge" onder artikel 2911.
Het doel van onze vereniging is het samenstellen van internationale & nationale vriendschap en samenhorigheid tussen de "Harley-Davidson" en "Indian" eigenaars.
De wens om een nationale club tot stand te brengen lag voor de hand. In de jaren zeventig werden landelijk slechts een paar dozijn exemplaren genoteerd, politie motoren niet inbegrepen! Er waren toen al contacten tussen Belgische rijders (latere leden) en Nederlandse, Franse of Engelse clubs voor het organiseren van jaarlijkse trips & meetings (later "President" meeting) genaamd.
Twee internationale rally's hadden al plaatsgevonden in '72 en '73 alvorens in 1974 de "Super Rally Harley-Davidson" werd georganiseerd te Kasterlee in België door de kersverse BHDC 74 Club. Deze laatste bracht het voor elkaar om in 1990 een tweede "Super Rally" te l'Eau d'Heure te verwezenlijken met niet minder dan 5500 deelnemers.

De BHDC 74 is als voorloper dan ook stichter van de "Federatie van Harley-Davidson Clubs-Europa" die meer dan 20000 leden telt in 40 verschillende Europese clubs.
De BHDC 74 blijft exclusief omdat het zich enkel verbind met H-D activiteiten, federatie clubs, organisaties, zonder de Daytona en Sturgis evenementen te vergeten.
De club staat open voor alle Harley-Davidson eigenaars met interesse voor de club activiteiten in de geest van vriendschap en solidariteit.
Geïnteresseerden krijgen alle informatie over andere club secties in het land, waarmee wij de contacten proberen te bevorderen. Regio Gent is daar één van.

Lidmaatschap.

Lid worden van de B.H.D.C. 74 geeft u de mogelijkheid deel te nemen aan de door één van onze regio's, georganiseerde activiteiten. De régio's zijn: BRUSSEL, CHARLEROI, GENT, LUIK, BASTOGNE et DE FRANCE. Verder is er ook het voordeel dat u gedurende het hele jaar informatie krijgt i.v.m. de Europese manifestaties.

De voorwaarden om lid te worden zijn de volgende:

- vanzelfsprekend moet men eigenaar zijn van een Harley-Davidson,
- het betalen van een jaarlijkse bijdrage.
- aangesloten zijn bij één van de régio's van B.H.D.C. 74.

Vervolgens moet uw kandidatuur voorgelegd worden aan het comité door één van de verantwoordelijken van de regio waar u bij aansluit. Gelieve dus onmiddellijk contact op te nemen met de regio naar uw keuze.

             

Belgium Harley-Davidson Club 74 regio Gent